Anmeldelse af Datasite virtuelle datarum

Datasite er et velkendt navn i branchen for virtuelle datarum. Leverandørens store erfaring med virksomhedshandler og sofistikerede teknologier leverer en robust platform til brugerorienterede M&A-cyklusser.

Datasite datarum er et produkt af over 50 års erfaring og en nyere rebranding, der understreger udbyderens SaaS-fokus. Virksomheden, der tidligere var kendt som Merrill Corporation, startede sin rejse i 1968 som en finansiel trykkerivirksomhed. Årtier på markedet hjalp den nuværende Datasite datarumsudbyder med at opnå tilstrækkelig ekspertise og etablere anerkendelse.

2018 rebranding til Datasite datarummet markerede virksomhedens komplette digitalisering og fremhævede koncentrationen på at levere M&A-aktiverende tjenester og instrumenter. Datasites hovedkvarter ligger i Minneapolis, MN, med yderligere 24 kontorer over hele verden, herunder Sydamerika, Europa og Asien.  

Datasites virtuelle datarum tilbyder mest værdi til mellemstore og store virksomheder, der er i gang med fusioner og opkøb. De sektorer, der kan finde Datasites tjenester mest fordelagtige, er juridiske tjenester, virksomhedsudvikling, private equity og investeringsbankvirksomhed.

Datasite datarummet hjælper brugerne med at optimere og forbedre processen for indgåelse af aftaler fra ethvert punkt. Datarumsudbyderen hjælper både købere og sælgere med forberedelse, due diligence, afslutning og integrationer efter transaktionen.

Datasite anvender en sikkerhedskultur i hele virksomheden, der beskytter brugerdata på flere niveauer – fra fysiske servere til sofistikerede krypteringsalgoritmer. Det virtuelle datarum kører på Microsoft Azure, som har følgende sikkerhedsoverensstemmelser og certifikater:

  • ISO/IEC 27001
  • SOC (1, 2, 3)
  • FedRAMP
  • HITRUST
  • MTCS og andre. 

Nogle af Datasites sikkerhedsfunktioner i datarummet omfatter løbende krypterede sikkerhedskopiering af data, avanceret sårbarhedstest og fuldstændig udslettelse af data 30 dage efter lukning af det virtuelle datarum. 

Derudover kan administratorer justere beskyttelse på dokumentniveau, herunder vandmærker og handlingskontrol, oprette tilladelser på flere niveauer og overvåge flere arbejdsgange med et enkelt logon.

Datasite tilbyder et omfattende værktøjssæt til håndtering af dokumenter under forberedelse og gennemførelse af en handel. Datarumsudbyderen giver brugerne mulighed for at drage fordel af maskindrevet kategorisering, automatiseret indeksering, indbygget redigering, hurtig visning af filer og bred understøttelse af filer.

Prissætningsmodellen for Datasites virtuelle datarum er ikke offentliggjort. Da datarumsudbyderen primært beskæftiger sig med store M&A-profiler, beregnes prisen for hvert projekt individuelt, idet der tages højde for virksomhedens størrelse, transaktionstype, antal involverede parter med mere.

Ifølge de uafhængige anmeldelser af virtuelle datarum har Datasite flere væsentlige fordele. Platformen rapporteres at være en sund løsning til opbevaring og deling af store mængder fortrolige dokumenter. Nogle brugere fremhæver især de praktiske, rettidige meddelelser om nye uploads, som fremskynder sagsbehandlingen. 

Som et M&A-centreret datarum giver Datasite stor værdi til due diligence-procedurer. Brugerne kan drage fordel af en hurtigere Q&A-styring samt af dashboard-lignende aktivitetssporing, der gør det muligt at overvåge transaktionens status bedre.

Flere anmeldelser nævner også et hjælpsomt 24/7 supportteam med dyb produktviden og hurtig responstid. Og en anden rapporteret fordel er muligheden for at bruge Datasites virtuelle datarum fra enhver enhed uden behov for at installere yderligere plug-ins.

På den anden side fremhæver nogle nylige anmeldelser Datasites høje priser på datarummet i forhold til andre udbydere i samme kategori. Tidligere brugere nævner, at omkostningsdannelsen ikke er særlig gennemsigtig og har tendens til at akkumulere ud over den oprindelige vurdering i nogle tilfælde. 

En anden potentiel ulempe ved at bruge Datasite er ifølge brugeranmeldelser, at det er umuligt at finde dokumenter hurtigt uden mulighed for at søge i hele indholdet af det virtuelle datarum. Platformen er også blevet rapporteret til at have ubelejligt korte session time-outs. 

Gratis prøveperiode

14dage

Opbevaring

50 GB

Brugere

Ubegrænset