Anmeldelse af Citrix ShareFile Virtuelt Datarum

Citrix ShareFile datarum er et produkt fra Citrix Systems, en amerikansk cloud computing-virksomhed, som har købt Citrix ShareFile. Som en relativt ny løsning til virtuelle datarum fokuserer Citrix ShareFile på at levere og optimere værktøjer til sikkert online-samarbejde og samtidig gøre brugeroplevelsen enkel og intuitiv.

Citrix Systems blev grundlagt i 1989 og har hovedkvarter i Fort Lauderdale, Florida. Virksomheden havde til formål at udvikle samarbejdsapplikationer til strømlinede, mere forbundne arbejdsområder. Citrix’ produktlinje omfatter løsninger til applikationslevering, performanceanalyse, sikkerhedsanalyse, indholdssamarbejde og meget mere.

I 2011 købte Citrix Systems ShareFile, en udbyder af en platform til datalagring og udveksling af data, der blev grundlagt i 2005 og er baseret i Raleigh, NC. Det virtuelle datarum Citrix ShareFile præsenteres sammen med andre fildelingstjenester til individuel og mindre virksomheders brug.

Citrix datarumsudbyderen henvender sig primært til små og mellemstore virksomheder. Datarummet bruges angiveligt af 99 % af de virksomheder, der er opført på Fortune 500-listen, og de fleste kunder kommer fra sundhedssektoren, regnskabsvæsenet, den juridiske sektor og finansforvaltningssektoren og gennemgår en M&A- eller IPO-cyklus.

Citrix og ShareFile har begge stor erfaring med at sikre datasikkerhed. Derfor fungerer det virtuelle datarum, som de tilbyder, i overensstemmelse med branchens førende standarder og forventninger. Nogle af Citrix ShareFiles datarumsudbydercertifikater og overensstemmelser er:

  • SOC 2 Type II
  • HIPAA.

Citrix ShareFile-datarumsserverne er hostet af tredjeparts cloud storage-virksomheder – Amazon Web Services (AWS) og Microsoft Azure. Til gengæld fremlægger både AWS og Microsoft Azure bevis for globale certificeringer og overensstemmelser, herunder ISO/IEC 27001, SOC (1, 2, 3), FedRAMP og andre.

Sikkerhedsfunktioner i Citrix ShareFile virtual data room omfatter 256-bit krypterede datatransporter, generering af unikke links, multi-faktor-godkendelse, registrering af dokumentversioner, vandmærkning og visningstilladelser. For kunderne i sundhedssegmentet krypterer og dekrypterer ShareFile-datterumsudbyderen egenhændigt filer, der indeholder beskyttede sundhedsoplysninger. 

Dokumenthåndtering med Citrix ShareFile datarum er en meget strømlinet proces. Det virtuelle datarum gør det muligt for brugerne at synkronisere de indeholdte filer med administrators skrivebord, tjekke dokumenterne ind og ud med henblik på revision og opdatering, udføre fuldtekstsøgning og administrere Q&A offentligt og privat.

Citrix ShareFile datarumsudbyderen tilbyder en fast prismodel med en fast pris, der starter med $338 om måneden med årlig fakturering eller $375 med månedlig fakturering. Den faste pris dækker op til fem medarbejderbrugere. Den tilladte lagringsmængde og antallet af gæstebrugere er ikke oplyst.

Hvis brugeren ønsker at inkludere flere brugere i datarummet, kan han/hun arrangere det ved at kontakte udbyderen via telefon.

En af de fordele ved at bruge Citrix ShareFile virtual data room er en intuitiv og enkel brugergrænseflade, som gør det næsten problemfrit at navigere i platformen. Det samme gælder for add-ons og instrumentkonfiguration, da de er meget ligetil og brugerorienteret.

Brugere, der tidligere har brugt ShareFile til datalagring og -udveksling, påpeger, at overgangen til det virtuelle datarum kan være yderst behagelig. Og den detaljerede rapportering oven i de grundlæggende dataadministrationsfunktioner er mere end nok til små datarumsprojekter.

På ulempernes side har brugerne rapporteret om den urimelige prisstigning, der er forbundet med kravet om mere lagerplads. Det er afgørende at holde sig inden for budgettet, når det drejer sig om at indføre software som f.eks. et virtuelt datarum. Derfor er det en god idé at vurdere lagervolumenet og sikre sig, at det holder sig inden for de tilladte grænser, før man går videre med Citrix ShareFile.

Gratis prøveperiode

7dage

Opbevaring

Ubegrænset

Brugere

Ubegrænset