Anmeldelse af Drooms Virtuelle Datarum

Drooms er en europæisk datarumsudbyder, der er grundlagt af et team af eksperter med juridisk og M&A-baggrund. Drooms’ datarumsværktøjer fokuserer på idéen om grundig kontrol med fortrolige dokumenter og transaktioner med store beløb på spil.

Drooms virtuelle datarum er et produkt af to virksomheder, Data Room Services (DRS) GmbH & Co. KG og Data Room Services Beteiligungs GmbH. Siden grundlæggelsen af de to organisationer i 2001 er DRS-familien vokset, har fået flere ansatte og åbnet kontorer i hele Europa.

I 2015 fik DRS det nye navn Drooms og havde hovedkvarter i Frankfurt, Tyskland, samt kontorer i England, Spanien, Østrig, Italien, Schweiz, Østrig og andre lande. Sammen med Drooms due diligence datarum tilbyder virksomheden produkter og tjenester inden for asset management, dokumentanalyse, digitalisering og sourcing.

Drooms virtuelle datarum giver mellemstore, store virksomheder og virksomheder på virksomhedsniveau instrumenter og indsigt til due diligence-procedurer. I betragtning af stifternes baggrund og ekspertise kommer de fleste af Drooms’ kunder fra den juridiske sektor og ejendomssektoren og har brug for et datarum til at gennemføre fusioner og virksomhedsovertagelser, porteføljediversificering eller investortilgang.

I 2021 fejrede Drooms sit 20-års jubilæum og opnåede en vækst på 43 % i de første to kvartaler. På det tidspunkt har datarumsudbyderen faciliteret over 15.000 transaktioner med en samlet værdi anslået til 575 mia. dollars.

Da Drooms’ virtuelle datarumsteknologier er vært for store ejendoms- og advokatfirmaers transaktioner med store indsatser, har udbyderen en meget engageret tilgang til datasikkerhed. Virksomhedens datacentre er baseret i Tyskland og Schweiz, og lokalerne er revideret i henhold til følgende standarder:

  • ISO/IEC 27001
  • SOC 2 type II
  • GDPR.

Drooms sikkerhedsfunktioner til datarum omfatter AES 256-bit kryptering, IP-filtrering, sårbarhedsscanninger, to-faktor-autentifikation og granulære tilladelsesindstillinger. Drooms’ administratorer af virtuelle datarum har mulighed for at ændre visning, download, udskrivning og andre konfigurationer på både bruger- og dokumentniveau.

Derudover tilbyder udbyderen også adgang til et teknisk supportteam på stedet. Supportmedarbejderne i datarummet taler flere sprog og er tilgængelige 24/7/365 via telefon, e-mail og online chat.

Ifølge udbyderen af Drooms datarum kræver VDR’en kun tre trin for at blive opsat. Brugeren skal uploade de nødvendige dokumenter, oprette de relevante tilladelser og invitere andre brugere til at deltage.

Hvad angår upload og organisering af dokumenter, leveres Drooms virtuelle datarum med flere arbejdsgangsforbedrende funktioner. Brugerne af datarummet kan drage fordel af den indbyggede dokumentoversættelse til fem sprog, dokumentbaserede noter, indekstildeling og smart søgning. 

Ud over sikkerhed og praktisk filorganisering tilbyder Drooms datarum også integreret Q&A-styring, tilpasning af platformen i henhold til kundens retningslinjer for branding og adgang til webbrowsere sammen med applikationer til Android og iOS.

Drooms datarumsudbyder følger en prismodel pr. funktion. Pro-planen for virtuelle datarum koster $14,95 pr. bruger pr. måned med op til 10 brugere og 3 GB data inkluderet. Den ekstra lagerplads og de ekstra brugere beregnes separat.

Drooms datarumsfunktioner som f.eks. spørgsmål og svar, oversættelse af dokumenter, tildeling af indeks og avancerede tilladelser er ikke inkluderet i Pro-planen og koster ekstra 5,6 USD pr. bruger pr. måned.

Drooms datarumsudbyder tilbyder også en gratis 30-dages prøveperiode med alle de vigtigste og avancerede funktioner inkluderet, bortset fra telefonsupport og datarumsarkivering. Og til store projekter foreslår Drooms en brugerdefineret plan, der er bygget med bestemte brugere og brugssituationer i tankerne.

Det flersprogede supportteam er en af de stærkeste fordele ved Drooms datarumsudbyderen. Mange online anmeldelser nævner, at agenterne er nemme at få adgang til og meget hjælpsomme i alle slags scenarier. Drooms virtuelle datarum beskrives også ofte som let at opsætte og bruge.

Nogle af Drooms’ datarumsfejl omfatter systemfejl, manglende funktionalitet i forbindelse med specifikke filformater og lejlighedsvise oversættelsesfejl. 

Gratis prøveperiode

30 dage

Opbevaring

Ubegrænset

Brugere

Ubegrænset